Middelseerûte: ontdek Friesland vanaf het water!

De historische Middelseerûte, onderdeel van de Elfstedentocht, was vroeger een belangrijke vaarverbinding tussen Sneek en Leeuwarden. Nu is het voor motorboten en zeilboten (met een goed strijkbare mast) een mooie vaarroute.

Sneek
Vanuit Leeuwarden, Franeker of Bolsward vaart u zonder omweg naar watersportcentrum Sneek. De route is toegankelijk voor boten met een maximale vaarhoogte van 2,46 meter. Via de Dompschutsluis vaart u zó het gezellige Sneek in. De vele aanlegvoorzieningen en mooie kades maken het gemakkelijk om de stad in te lopen, naar leuke winkeltjes en gezellige terrassen!


Aanleggen bij eeuwenoude dorpen
De Middelseerûte dankt haar naam aan haar ligging in het gebied van de vroegere Middelzee. Kenmerkend zijn de terpen, waarmee de bewoners al duizenden jaren geleden ‘het hoofd boven water hielden’. Terpdorpen als Boazum, Easterwierrum, Iens en Raerd herinneren aan die tijd. De dorpen langs de Middelseerûte zijn goed bereikbaar door de vele aanlegvoorzieningen, onder meer langs De Swette, Boazumer Feart en Frjentsjerter Feart.

Middelseeroute 2010.pdf
Adobe Acrobat document 1.0 MB
Middelseerute aanlegplaatsen - 2010.pdf
Adobe Acrobat document 1.7 MB