Steden

In de naaste omgeving zijn uitstekende horecavoorzieningen. In Joure (6 km) is een uitgebreid winkelgebied, een subtropisch zwembad en sauna / fitness­mogelijk­heden aanwezig.

 

Op ca. 2,5 km afstand van bungalowpark Garijp, ligt het “Kameleondorp” Terherne. Leuk om eens te gaan bezoeken. In Akmarijp (ca. 2 km) treft U een ooievaarsdorp aan. En wat ook het bezichtigen waard is, is de grootste klokkenstoel van Nederland in Goingarijp.

Watersportsteden en dorpen

Akkrum

Dit geliefde watersportdorp heeft leuke winkeltjes en gezellige cafés en restaurants. Het ligt aan het begin van de Turfroute; een mooie start van een prachtige vaarroute met de sloep.

 


Bolwaard

 

Earnewald


Grou

 

Harlingen

 

Heeg

 

Hindelopen

 

IJlst

 

Jirnsum

 

Joure

 

Koudum

 

Langweer

Dti watersport drop ligt aan de Langweerder Wielen. In het kleine, maar gezellige centrum van het dorpje zijn veel oude gebouwen te bewonderen. Aanraders zijn de hervormde kerk, het Regtshuys (nu bibliotheek), de Oranjerie, Osinga state en Douma state. De oude lindebomen geven de hoofdstraat een schilderachtig aanzien. Een wandeling door het dorp is daarom zeker de moeite waard.

 

 

Makkum

 

Sloten

 

Sneek

 

Terherne

Dit Friese Kamelondorp is zeker het bezoeken waard! Waar het drop vroeger bekend was door haar Scheepvaart, visserij en botenbouw, is het nu bekend van Hielke en Sietse Klinkhamer (kinderboekenserie 'De kamelon'). Terherne ligt tussen het Sneekermeer en de Goïngarijpster, Terhenster en Terkaplester Poelen. In het dorp bevinden zich jachthavens, hotels, recreatieparken en campings die zich voornamelijk richten op de watersport

 

Meer info: Terherne Toerist Informatie

 

Terkaple

 

Workum

 

Woudsend