Woudaaproute: ontdek Friesland vanaf het water!

De nieuwe Woudaaproute laat het hele gezin genieten van het Friese merengebied. Vaar langs Terherne, Langweer, Woudsend en Heeg en merk dat kinderen overal welkom zijn. De vaarroute is toegankelijk voor zowel motor- als zeilboten en door de vele aanlegmogelijkheden is het gemakkelijk aan wal stappen.

 

Leg aan in Terherne

In de Klassieke Schepenhaven hebben beroeps- en pleziervaartuigen, de meeste uit de eerste helft van de vorige eeuw, een vaste ligplaats aan de kade. Daarnaast zijn er karakteristieke vakantiehuisjes, winkeltjes en de Schepenhal.

 

Aantrekkelijk stukje vaarroute

Ook Langweer is als watersportplaats nog aantrekkelijker geworden. Zo is er een nieuw havenkantoor, zijn er nieuwe sanitaire voorzieningen en is er bij het strand meer te doen voor de kinderen. Terwijl de lunch wordt klaar gemaakt in de nieuwe, overdekte picknickruimte vermaken de kinderen zich op de speeltoestellen.

 

Voorbij Langweer doorvaren over De Welle. Met een doorvaarthoogte van 1.60 meter niet geschikt voor alle boten. Daarom is er een alternatief via het Johan Friso Kanaal. Met de komst van het Jeltesleat-akwadukt, als vervanging van de drukste brug van Fryslân, is het een stuk rustiger geworden om te varen. Geniet van het uitzicht en laat je meevoeren over het aquaduct.

 

Het centrum van Woudsend is ook beter bereikbaar gemaakt door de aanleg van de rondweg om het dorp. De oude brug is er nog maar door de komst van het Ie-akwadukt hoeft deze brug minder vaak open en dicht. De passantenplaatsen in de dorpskern zijn verruimd en verbeterd. Doorvaren naar Heeg is ook geen enkel probleem.

 

Eindigen in Sneek

Door het schilderachtige landschap arriveren in Sneek. Aan de Zuidwestkant van deze stad heet het Geau-akwadukt de watersporter welkom. Naast de bruisende stad, met meer aanlegmogelijkheden, is er ook veel te beleven op het Starteiland. Neem vooral een kijkje in het Nationaal Kielboot Trainingscentrum. Een sportaccommodatie voor
zeilwedstrijdtrainingen waarbij het centrum voldoet aan de eisen van NOC*NSF. Op het dakterras is het genieten van de zeilwedstrijden op het Snitser Mar.

Woudaaproute 2010.pdf
Adobe Acrobat document 926.5 KB