Vaarroutes in Friesland

Woudaaproute

 

De nieuwe Woudaaproute laat het hele gezin genieten van het Friese merengebied. Vaar langs Terherne, Langweer, Woudsend en Heeg en merk dat kinderen overal welkom zijn.

 

Meer info

Staandemast route

 

Deze vaarroute in midden-Friesland is geschikt voor boten met een staande mast. Vanaf Goingarijp vaart u via Terherne naar Leeuwarden. Vanaf de Friese hoofdstad vaart u naar Dokkum.

 

Meer info

Aquaducten route

 

Met deze route vaart u in het Zuidwestelijke deel van Friesland. In dit merengebied vaart u over vijf afquaducten. Een bijzondere manier om de weg over te varen!  

 

Meer info

De Middelseerûte

 

Een idyllische route varen door landelijk Friesland? Daarvoor is de historische Middelseerûte is in ere hersteld.

 

Meer info

Turfroute

 

Al in de zestiende eeuw begon de aanleg van een netwerk aan vaarwegen waarover turfschippers hun vracht naar het westen van het land brachten. Over die vaarwegen gaat de Turfroute door Zuidoost Fryslân.

 

Meer info

De Lits- Lauwersmeerroute

 

Genieten van rust, natuur, water én gezellige dorpen en stadjes. Dat kan in het gevarieerde gebied van De Lyts en De Lauwers.

 

meer info

Langs de Zuidwest-friese natuurgebieden

 

Deze route in het zuidwesten van Friesland voert u langs een vijftal, door het grote publiek nog onontdekte natuurgebieden. Maximale doorvaarhoogte hoofdroute 5,70 m.

 

Meer info

Weilanden- en Brekkenroute
 
De Weidenlanden- & Brekkenroute voert u onder andere over de Oudegaaster Brekken, de Bombrekken en de Vlakke Brekken. Aan al deze
Brekken ontleent de route dan ook haar naam.
 
Max doorvaarthoogte hoofdroute onbeperkt. Meer info
 
 

Door en rond het natuurgebied Princehof en De Alde Feanen

 

Het 2500 hectare grote natuurgebied van Princehof en de Alde Feanen, een Nationaal Park in oprichting, behoort tot de meest bijzonder natuurlijke laagveengebieden van West-Europa.

 
Max doorvaarthoogte hoofdroute onbeperkt. Meer info